ГоловнаСуспільствоЖиття

ВМС випробували новий малий артилерійський катер

Екіпажі виконували завдання щодо захисту катера від наведення зброї противника.

ВМС випробували новий малий артилерійський катер
Фото: mil.gov.ua

Малі броньовані артилерійські катери Військово-морських сил України відпрацювали низку завдань, перевіривши в морі технічні можливості одного з нових катерів.

Про це повідомляють на сайті Міноборони.

Серед завдань, які виконували екіпажі, - перевірка автоматичної системи захисту від наведення зброї противника.

"Слід зазначити, що складне сучасне обладнання катерів дозволяє захистити екіпаж і корпус катера за допомогою "теплових пасток", які спрацьовують в автоматичному режимі в разі опромінення об'єкта. Ця система за своїми властивостями нагадує системи захисту літаків", - наголошується в повідомленні.

Фото: mil.gov.ua

Фото: mil.gov.ua

Також ефективним способом захисту є задимлення. Катери, як танки на полі бою, використовують системи димових завіс, щоб урятувати машину від лазерного наведення керованих протитанкових систем.

Фото: mil.gov.ua

"Площа, яку покриває димова завіса, дозволяє не тільки уникнути прицілювання, але і повністю на деякий час приховати точне місце перебування катера. Екіпажі катерів з поставленими завданнями впоралися", - додали в Міноборони.

Нагадаємо, раніше ВМС почали формувати екіпажі на нові катери Island. Перші два катери Island Р190 "Слов'янськ" і Р191 "Старобільськ" увійшли до складу українського флоту в листопаді 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram