ГоловнаСуспільствоЖиття

Київський метрополітен у перший день роботи після карантину перевіз в 5 разів менше пасажирів, аніж зазвичай

Наразі для пасажирів обов'язковий масковий режим.

Київський метрополітен у перший день роботи після карантину перевіз в 5 разів менше пасажирів, аніж зазвичай
Фото: Макс Требухов

За перший день роботи після карантину Київський метрополітен перевіз 310 000 пасажирів. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв, йдеться на сайті Київської міської державної адміністрації.

Це майже в п'ятеро менше, від звичайного пасажиропотоку – на порталі столичного метрополітену кажуть, що щодня послугами "підземки" користуються 1,5 млн пасажирів.

Густєлєв підкреслив, що всі пасажири наразі зобов'язані перебувати в метрополітені в масках або респіраторах, також рекомендується використовувати рукавички, дотримуватися режиму соціального дистанціювання й оплачувати проїзд безконтактно.

Перед кожним рейсом поїзди проходять дезінфекцію, дезінфікуються всі пасажирські зони (ручки дверей, касові вікна, турнікети, поручні ескалаторів, вестибюлі і платформи станцій). На платформах нанесена спеціальна розмітка для дотримання пасажирами дистанції.

Також на станціях метро розмістили інформаційні матеріали щодо заходів безпеки для стримування поширення коронавірусу.

Нагадаємо, 25 травня Київський метрополітен відновив пасажирські перевезення через майже два місяці карантину через коронавірус. Метро було закрито для пасажирів з 17 березня.

13 травня мер Києва Віталій Кличко попросив Кабінет Міністрів дозволити роботу метрополітену з 25 травня.

При цьому міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що цього робити не варто, тому що, "звичайно, можна масковий режим, дезінфекцію, скринінг, але обмежувати на пероні, у вагонах досить важко".

У МОЗ повідомили, що не бачать проблеми у відкритті метро при дотриманні вимог епідеміологів.

Київський метрополітен заявив про готовність відновити пасажирські перевезення з 25 травня, якщо Кабмін прийме відповідне рішення.

18 травня прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет Міністрів має намір дозволити роботу метрополітену з 25 травня в тих містах, де дозволить це зробити епідемічна ситуація із захворюваністю на коронавірус.

23 травня Київ прийняв рішення відновити роботу громадського транспорту. Наземний громадський транспорт у столиці почав працювати з 12:00 23 травня.

Після цього головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що питання відкриття метро в Києві міська комісія повинна вирішити 25 травня. Рішення залежало від показника інцидентності захворюваності на коронавірус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram