ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У МОЗ стверджують, що багато вірян заразилися коронавірусом саме в церкві

У МОЗ стверджують, що багато вірян заразилися коронавірусом саме в церкві
Фото: Макс Требухов

У МОЗ стверджують, що через недотримання правил карантину та скупчення людей в закритому просторі багато вірян заразилися коронавірусом саме в церкві.

Про це повідомляється в телеграм-каналі Вірусні історії.

За даними МОЗ, станом на 16 квітня на території Києво-Печерської лаври зафіксовано майже 100 випадків зараження коронавірусом. Серед хворих і настоятель монастиря. За тиждень там вже двоє ченців померли, а Лавру рішенням столичної влади закрито на карантин.

У Заліщиках Тернопільської області спалах коронавірусу почався з хворого COVID-19 священника. Його госпіталізували тільки через кілька днів, і незабаром він помер в лікарні. Але перед тим священник контактував приблизно з 500 людьми, зокрема на похоронах в сусідньому Монастириському районі.

У Мукачеві Закарпатської області причиною спалаху коронавірусу стала заражена 69-річна мешканка, яка встигла інфікувати щонайменше 19 осіб. Жінка, маючи симптоми захворювання, два дні поспіль ходила на службу в Свято-Михайлівський собор.

Крім того, двоє людей з Миколаївської області заразилися коронавірусів після відвідування богослужіння, на якому були присутні дві інфіковані жінки.

Раніше повідомлялося, що в Івано-Франківській області коронавірус виявили у трьох священників. Ще у п'ятьох священнослужителів підозрюють захворювання на коронавірус. Шестеро з них проходять лікування в медичних установах.

Нагадаємо, влада Львова вирішила протестувати на коронавірус всіх священників.

У Тернополі експрес-тести зробили священникам Української греко-католицької церкви і Православної церкви України.

Раніше в МВС пообіцяли не допустити масового скупчення людей біля храмів на Великдень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram