ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Івано-Франківському пологовому будинку померла третя жінка, на розтині виявили пневмонію і запідозрили коронавірус

У перинатальному центрі спалах коронавірусної хвороби.

В Івано-Франківському пологовому будинку померла третя жінка, на розтині виявили пневмонію і запідозрили коронавірус
Фото: galychyna.if.ua

В Івано-Франківському пологовому будинку 1 квітня померла ще одна, уже третя жінка. На розтині в неї виявили пневмонію і запідозрили коронавірус.

Про це повідомив мер міста Руслан Марцінків у фейсбуці.

"Учора, 1 квітня, у міському клінічному перинатальному центрі раптово померла вагітна жінка, термін вагітності – 35–36 тижнів", – розповів мер.

Лікарі провели розродження, дитина зараз перебуває в реанімації під цілодобовим наглядом. Стан – середньої тяжкості.

"На жаль, жінку не вдалося врятувати. Сьогодні під час розтину запідозрили пневмонію, а значить встановлено підозру на коронавірусну хворобу. Взято матеріал для встановлення остаточного діагнозу, який буде сьогодні спрямований у референс-лабораторію Центру громадського здоров’я", – повідомив він.

1 квітня підтвердили коронавірус ще в однієї вагітної. Експрес-тест двічі показав негативний результат, але її зразки все одно направили на лабораторне тестування, яке і виявило вірус. Її стан задовільний.

У пологовому будинку проводять тестування всього медичного персоналу і пацієнток швидкими тестами. Уже обстежено 46 осіб, у чотирьох медиків тест показав "слабо-позитивний" результат, їх перевірять лабораторно.

Нагадаємо, 30 березня після пологів в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі померла 37-річна жінка з Болехова. У цей же день померла 60-річна мешканка Коломиї, яка потрапила в гінекологічне відділення на операцію.

В обох підтвердили коронавірус.

Обласний і міський перинатальні центри в Івано-Франківську є поруч і з’єднані один з одним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram