ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Тернопільській області зафіксували 18 нових випадків COVID-19 за добу

Загальна кількість заражених коронавірусом зросла до 78.

У Тернопільській області зафіксували 18 нових випадків COVID-19 за добу
Фото: EPA/UPG

Упродовж понеділка, 30 березня, в Тернопільській області зареєстровано 18 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Загальна кількість заражених коронавірусом на 22:00 30 березня зросла до 78, інформує Тернопільський штаб боротьби з коронавірусом.

Найбільшу кількість заражень коронавірусом зафіксовано в Монастириському районі - 58, з них один - летальний.

Голова Монастириської РДА Павло Дронь уточнив, що серед них 27 медиків (7 лікарів, 12 медсестер, 8 молодших медсестер), 5 дітей, 2 держслужбовців, 2 поліцейські, священник (настоятель Лемківської церкви, яка розташована в урочищі Бичова, - ред.), завідувачка дитсадка і вчитель. У самому райцентрі - 36 підтверджених випадків COVID-19.

Серед інфікованих в області - 9 жителів Заліщицького району, 5 - Козівського, 2 - жителі Тернополя, 2 - жителі Кременецького району, по 1 - у Тернопільському та Бережанському районах.

За даними штабу, на цей момент госпіталізовано 4 дітей.

Коронавірус сьогодні підтвердився у мами 1,5-річної дитини з Кременецького району. Вона разом з дитиною перебуває в реанімаційному відділенні Тернопільської дитячої лікарні.

Напередодні голова Кременецької райради Володимир Стефанський в інтерв'ю телеканалу Т1 повідомив, що в зв'язку з виявленням коронавірусу в дитини з села Лідихів, яку спочатку було госпіталізовано в Почаєві, на самоізоляції перебуває медперсонал двох відділень місцевої лікарні, а також члени їхніх сімей.

Зокрема, на самоізоляції перебуває мер Почаєва Василь Бойко, оскільки його дружина працює в місцевій лікарні.

Напередодні місцеві ЗМІ повідомляли, що коронавірус виявили ще в одного священника в Заліщицькому районі. За джерелами LB.ua, йдеться про священника з с. Торське. Останнім часом він не служив, бо перебував на амбулаторному лікуванні після операції. Серед осію, що контактували з ним, коронавірусу не виявили.

Нагадаємо, перший випадок захворювання COVID-19 20 березня діагностували у 57-річного священника з міста Заліщики. 23 березня було підтверджено другий випадок коронавірусу - 9 березня чоловік був на похоронах у селі Швейків, де також був священник із Заліщиків. 25 березня 68-річний житель села Ковалівка Монастириського району помер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram