ГоловнаСуспільствоЖиття

В суді у справі про вбивство Веремія вивчили протоколи огляду відео

Двоє свідків упізнали на відеозаписах, зокрема, Крисіна.

В суді у справі про вбивство Веремія вивчили протоколи огляду відео
Фото: argumentua.com

У Дарницькому суді Києва сьогодні вивчали протоколи огляду відеозаписів, які були складені під час досудового розслідування у справі Юрія Крисіна, фігуранта справи про вбивство В'ячеслава Веремія. 

Зокрема, суд вивчив протоколи огляду місця злочину - перехрестя вулиці Великої Житомирської - і присутніх там на момент скоєння злочину осіб. З протоколу випливає, що двоє свідків під час огляду впізнали на відеозаписах, зокрема, Крисіна.

Відео було знято з будівлі МНС та будівлі, яка прилягала до Великої Житомирської. Саме за цими відеозаписами були упізнані Крисін та інші співучасники злочину, згадувані в обвинувальному акті, розповіла в коментарі LB.ua прокурор у справі Юлія Малашич.

“Були вивчені протоколи впізнання за участю Крисіна як свідка під час його співпраці зі слідством, яка мала місце в епізоді розслідування вбивства Веремія. Крисін упізнав інших учасників, які брали участь у протидії мирним акціям протесту - Максюру, Поторочу, Алієва, Комісарчука та інших осіб, яких він знав за прізвиськами", - пояснила Малашич.

Нагадаємо, за версією слідства, в журналіста В'ячеслава Веремія стріляв саме Джалал Алієв ("дагестанець"), який зараз переховується від слідства.

Також під час засідання продовжили вивчати письмові матеріали справи і перейшли з 10 до 11 тому справи.

Нагадаємо, В'ячеслава Веремія вбили в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року. 18 лютого журналіст намагався зняти, як "тітушки" з використанням холодної та нарізної зброї нападають на протестувальників біля Михайлівської площі. За версією прокуратури, це були Костенко, Гебан і Погребний. Коли журналіст їхав у таксі, "тітушки" зупинили машину (за версією слідства в автомобіль стріляв ще один фігурант - Павло Бялай, який зараз перебуває під вартою), витягли з нього журналіста Веремія та Олексія Лимаренка. Спочатку їх жорстоко побили, а потім вистрілили у Веремія.

22 грудня 2017 року Шевченківський суд визнав Крисіна винним у хуліганстві та завданні тілесних ушкоджень, внаслідок яких помер В'ячеслав Веремій, та засудив його до 4 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 2 роки. Але 13 червня 2018 року Апеляційний суд скасував це рішення і засудив Крисіна до 5 років позбавлення волі. Верховний Суд залишив чинним рішення апеляції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram