ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві затримали активіста, який запитав у російської блогерки про Крим (оновлено)

Повідомляють, що Овчаренка повезли в Голосіївський райвідділ.

У Києві затримали активіста, який запитав у російської блогерки про Крим (оновлено)
Лео Овчаренко

У Києві сталася сутичка через виступи російської блогерки Олександри Митрошиної, яка відвідувала окупований Крим.

Про це повідомила в фейсбуці організація "Відсіч".

"Поліція наділа наручники на нашого активіста Лео Овчаренка і повезла в відділення, перед тим влаштувавши публічне "лінчування" на колінах. Є інформація, що затримали ще одного активіста", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в організації, Леонід з друзями прийшов на зустріч з російською блогеркою, ексжурналісткою пропагандистського каналу "Росія" Олександрою Митрошиною, щоб запитати, чому вона незаконно відвідувала окупований Крим.

Фото: facebook.com/vidsich

Спочатку поліцейські, яких викликав сам активіст, зажадали, щоб той вийшов. А потім - наділи на нього наручники.

Повідомляється, що Овчаренка повезли в Голосіївський райвідділ поліції.

Фото: facebook.com/vidsich

Близько 18:20, через кілька годин після події, "Відсіч" повідомила, що Овчаренка відпустили з поліції.

Фото: facebook.com/vidsich

У той самий час у поліції повідомили власну версію подій.

На лінію 102 надійшло повідомлення про те, що на вулиці Козацькій невідомі конфліктують і матюкаються. На зауваження прибулих поліцейських вони не реагували, хоча їх неодноразово попереджали про затримання в разі невиконання законних вимог.

У результаті двох громадян за порушення громадського порядку патрульні доправили в Голосіївське управління поліції. Там на них склали протокол за ст.173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також складено аналогічні протоколи на чоловіка, який конфліктував із затриманими молодими людьми.

До вечора всіх учасників подій відпустили.

Нагадаємо, у квітні минулого року в центрі Києва поліція затримала Овчаренка за спробу роздавати листівки з інформацією про кандидата в президенти Володимира Зеленського. Пізніше суд виправдав активіста, не угледівши в його діях складу адміністративного правопорушення.

Раніше в Києві скасували виступ російського політика і журналістки Ірини Хакамади. У березні 2014 року вона підписала звернення до президента РФ проти використання російських збройних сил на території України. У той же час навесні 2014 року під час пресконференції з Путіним Хакамада назвала його переможцем, оскільки він "зумів без єдиного пострілу провести операцію в Криму". А також висловила думку, "що війну розпочали не ми".

В інтерв'ю "Радіо Свобода" у 2017 році Хакамада назвала події 2014 року анексією, а референдум на півострові - незаконним. У тому ж інтерв'ю вона повторила свою думку про те, що вийти з конфлікту і легалізувати анексовану територію в складі Росії можна, "заплативши Україні контрибуцію за Крим".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram