ГоловнаСуспільствоПодії

Ексучасник АТО Грищенко заявив, що йому пропонували "взяти на себе" провину за вбивство Шеремета

В обмін на це, за його словами, обіцяли звільнити його дружину - "Пуму".

Ексучасник АТО Грищенко заявив, що йому пропонували "взяти на себе" провину за вбивство Шеремета
Инна и Влад Грищенко

Підозрюваний у замаху на вбивство в Івано-Франківській області колишній учасник АТО Владислав Грищенко заявив, що слідство пропонувало йому визнати себе винним у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета

Відповідну заяву він зробив під час своєї промови в Печерському райсуді Києва, пише "Українська правда".

"До мене прийшла ця особа, слідчий чи хто, він не сказав, у якій справі прийшов. Він тільки прийшов і подав мені такий ось красивий листочок, де були дуже чітко чотири фотографії. На одній був Шеремет, якого підірвали, на другій був Жуков, Шаповал, журналістка і місце вибуху на Чонгарі, коли електроенергію в Крим не постачали. І знаєте, що мені сказали? Мені сказали, бери одну справу на себе, і твоя дружина виходить з-під арешту", - заявив Грищенко.

Він попросив долучити до справи відео з кабінету, де він розмовляв зі слідчими. Також Грищенко сказав, що йому пропонували взяти провину на себе за резонансні злочини ще кілька людей - "у званні полковник і майор".

Нагадаємо, що Владислав Грищенко і його дружина Інна ("Пума") були затримані за підозрою в причетності до замаху на вбивство Михайла Чекурака в Косові Івано-Франківської області.

"Подія сталася в липні 2018 року в Косові: в поліцію звернувся місцевий житель з повідомленням про те, що на власному дворі помітив під машиною небезпечний предмет. Під час огляду фахівці вибухотехнічної служби виявили саморобний вибуховий пристрій (5 кг у тротиловому еквіваленті)", - йдеться в повідомленні.

24 вересня 2019 року оперативники Івано-Франківської області спільно зі спецпідрозділом КОРД Волині затримали підозрюваного у скоєнні замаху. Це - житель Києва, раніше судимий за скоєння тяжких злочинів. Тоді під час обшуків, проведених у трьох областях України, правоохоронці вилучили предмети, зовні схожі на зброю та боєприпаси.

Нагадаємо, 20 липня 2016 року о 07:45 ранку в центрі Києва було підірвано автомобіль керівниці видання "Українська правда" Олени Притули, в якому перебував Павло Шеремет. Він помер у кареті швидкої допомоги.

У липні 2018 року перший заступник Нацполіції В'ячеслав Аброськін заявив, що слідство "встановило особу, яка може бути причетною до вбивства журналіста, але наразі її не ідентифікувало".

У грудні 2018 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що коло підозрюваних у вбивстві Шеремета звузилося до кількох сотень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram