ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Заступник голови МОЗ Михайло Загрійчук прокоментував своє звільнення (оновлено)

"Михайло припиняє працювати в команді Зоряни".

Заступник голови МОЗ Михайло Загрійчук прокоментував своє звільнення (оновлено)
Фото: Lb.ua

Заступник міністра охорони здоров'я Михайло Загрійчук звільнився після публічного конфлікту з державними службовцями міністерства, який стався у вересні.

"Стосовно Загрійчука. Він дійсно подав заяву на звільнення, і міністр ініціювала розгляд цього питання на засіданні уряду. Ми дійсно прийняли рішення про те, щоб задовольнити заяву Михайла, він припиняє працювати в команді Зоряни", - сказав на брифінгу в середу прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

ОНОВЛЕННЯ. Михайло Загрійчук в коментарі LB.ua розповів, що у нього виникли істотні розбіжності з міністром і її командою на тему трансформації системи охорони здоров'я загалом і системи трансплантації зокрема. "Я не поділяю деякі підходи. Мій підхід до трансформації системи охорони здоров'я як медика, як лікаря кардинально відрізняється від підходу юриста (міністр Зоряна Скалецька - юристка - LB.ua), - сказав Загрійчук. - Будь-яка реформа неможлива, якщо ти не спілкуєшся з лікарським співтовариством, колективами медиків, пацієнтами. З міністерського крісла реформу зробити неможливо".

Загрійчук також розповів, що старий конфлікт з керівниками директоратів МОЗ давно вичерпаний. "Ми знайшли спільну мову і у нас прекрасні стосунки. Та це й не був конфлікт, він був роздутий. У мене до них не залишилося ніяких претензій, і у них до мене, сподіваюся, теж", - розповів Загрійчук.

Він збирається повернутися до роботи в Інституті Шалімова.

Нагадаємо, 24 вересня стало відомо, що нова команда МОЗ домагається звільнення декількох співробітників, які прийшли на роботу в міністерство, коли ним керувала Уляна Супрун. Зокрема, під загрозу звільнення потрапили директор Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Ірина Литовченко, яка перемогла в конкурсі на цю посаду на початку 2018 року, а також гендиректор Директорату медичних послуг Оксана Сухорукова, яка виграла конкурс у листопаді 2018 року.

Співробітники МОЗ написали відкритого листа, в якому йдеться про те, що заступник міністра Михайло Загрійчук погрожував "знайти спосіб позбутися" від неугодних людей.

Міністр Зоряна Скалецька в той момент перебувала в США на засіданні Генасамблеї ООН. Після повернення вона пообіцяла покласти край конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram