ГоловнаСуспільствоЖиття

Балух розповів, що "тролив окупантів" українським прапором

Йому погрожували через український прапор ще до арешту.

Балух розповів, що "тролив окупантів" українським прапором
Фото: Lb.ua

Звільнений з РФ проукраїнський кримський активіст Володимир Балух розповів, що, повісивши український прапор на своєму будинку в Криму, він хотів "потролити" російських окупантів, які захопили півострів після 2014 року". Про це Балух розповів в ефірі "Радіо Крим.Реалії".

"Я чекав, коли вивісив прапор, який майорів над селом, коли і хто прийде до мене з селян з претензією і скаже: «Зніми, ти ось нас провокуєш». У мене було що відповісти. Аргументація була, все було. Але ніхто не прийшов, а прийшли правоохоронні органи... Виявляється, я провокував. Так, насправді я їх тролив, якщо говорити сучасною мовою", - сказав Балух.

За його словами, така його реакція була викликана тим, що РФ дозволила собі змінити кордон іншої держави "і прийти до мене додому і сказати: це вже не твій будинок і твоєї національності взагалі не існує".

Балух також зазначив, що ще до його арешту йому погрожували через український прапор.

Нагадаємо, Володимир Балух після окупації півострова публічно висловлювався про те, що включення Криму до складу Росії є незаконним. На знак протесту в березні 2014 року він вивісив державний прапор України на даху свого будинку. Після цього окупаційна влада півострова почала переслідувати його.

У серпні 2017 року Роздольненський районний суд окупованого Росією Криму засудив Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні та штрафу в розмірі 10 тис. рублів. Його звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, які нібито були знайдені на горищі його будинку.

У липні 2018 року той самий суд засудив Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів у другій кримінальній справі - про дезорганізацію роботи ізолятора тимчасового тримання. Цю справу проти Балуха порушили через заяви начальника СІЗО в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який заявив, що Балух його побив.

Володимира Балуха 7 вересня звільнили в рамках обміну з Росією у форматі "35 на 35".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram