ГоловнаСуспільствоВійна

У закинутій школі в ООС знайшли схованку з арсеналом зброї, яка значилася як втрачена

За цим фактом відкрито кримінальне провадження згідно із ч. 1 ст. 413 КК (втрата військового майна).

У районі проведення ООС у Луганській області в одному із селищ Новоайдарського району в закинутій школі СБУ спільно з поліцією виявила схованку зі зброєю та боєприпасами, які, за попередніми даними, значилися як втрачені в боях 2014-2015 років.

Про це повідомляють на фейсбуці СБУ.

Правоохоронці вилучили: автомат Калашникова АК-74, два підствольних гранатомета, три гранати Ф-1, сім гранат РГД-5, сорок пострілів до ВОГ-25, 1220 патронів калібру 5.45 мм, глушник до автомата Калашникова. Весь арсенал вилученого спрямований на експертизу.

Фото: СБУ/ФБ

За цим фактом відкрито кримінальне провадження згідно з ч. 1 ст. 413 Кримінального кодексу України (втрата військового майна), тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Фото: СБУФБ

Також повідомляють, що протягом 2019 року на території Луганської та Донецької областей співробітники СБУ вилучили з незаконного обігу майже 50 тис. одиниць стрілецької зброї, боєприпасів, патронів і вибухових пристроїв, а також понад 15 кілограмів вибухівки.

Нагадаємо, на початку серпня цього року в Луганській області співробітники СБУ викрили військових однієї з частин ЗСУ в незаконному збуті зброї. Правоохоронці затримали трьох військовослужбовців і їх спільника поблизу Сєвєродонецька під час спроби продажу 12 гранатометів РПГ-22 і РПГ-26, 30 гранат РГД-5 і Ф-1, понад 30 підривників для гранат і майже 3 тис. патронів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram