ГоловнаСуспільствоЖиття

Одеська ОДА просить міграційну службу перевірити постояльців-іноземців згорілого готелю

Унаслідок пожежі в Одесі загинули дев'ять осіб, ще 10 постраждали.

Одеська ОДА просить міграційну службу перевірити постояльців-іноземців згорілого готелю
Фото: od.dsns.gov.ua

В.о. голови Одеської обласної державної адміністрації Світлана Шаталова доручила головному управлінню Державної міграційної служби в області провести ідентифікацію іноземних громадян, які перебували в готелі "Токіо Стар" 17 серпня під час пожежі.

Про це повідомляє пресслужба Одеської ОДА за результатами позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"Головному управлінню ДМС України в Одеській області доручено провести ідентифікацію іноземних громадян, перевірити законність їх перебування на території України, організувати взаємодію з представництвом МЗС України в Одеській області для сприяння документування та повернення іноземних громадян у країни громадянства", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Шаталова вказала на важливість залучення до розслідування причин трагедії Головного управління Державної фіскальної служби України в Одеській області та Головного управління Держпраці в області з метою ідентифікувати нелегальних працівників готелю.

Нагадаємо, жертвами пожежі в готелі "Токіо Стар", що сталася вночі проти 17 серпня, стали дев'ять чоловік,  ще десять людей постраждали.

З місця події було евакуйовано близько 150 осіб. Частина з них перебуває в автобусах неподалік від згорілого готелю, які виділила міськрада. Постраждалим надається медична допомога, а також допомога психологів та волонтерів.

Влада Одеси оголосила 18 серпня днем жалоби.

"Токіо Стар" був одним з найбільших і водночас одним з найдешевших готелів у Одесі. Найдешевший номер "без вікна" в ньому коштував від 390 грн на добу.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram