ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримськотатарська журналістка Халілова має намір оскаржити в ЄСПЛ відкриту проти неї справу в Криму

Журналістка вважає відкриту проти неї справу політично мотивованою.

Кримськотатарська журналістка Халілова має намір оскаржити в ЄСПЛ відкриту проти неї справу в Криму
Гульсум Халилова
Фото: facebook.com/ayder.muzhdabaev

Журналістка кримськотатарського телеканалу ATR Гульсум Халілова збирається оскаржити в Європейському суді з прав людини порушену проти неї кримінальну справу в анексованому Криму. Про це вона повідомила ресурсу «Крим.Реалії».

«Ми будемо подавати скаргу до Європейського суду з прав людини», - сказала вона, підкресливши, що її справою займається кримськотатарський адвокат, який спеціалізується на політичних справах - Еміль Курбедінов.

Гульсум Халілова підкреслила, що відкриту проти неї справу вона теж вважає політично вмотивованою.

«Треба ж оголосити, що кримські татари беруть участь у якихось бандформуваннях, треба ж сфальсифікувати більше кримінальних справ щодо корінного народу Криму, який проявляє свою громадянську проукраїнську позицію. Я не вступала нв жодні батальйони, я працювала польовим журналістом», - додала журналістка.

Нагадаємо, 1 серпня стало відомо, що Кримське управління Федеральної служби безпеки РФ порушило кримінальну справу і заочно заарештувало журналістку кримськотатарського телеканалу ATR Гульсум Халілову, оголосивши її в міжнародний розшук.

Справу відкрито за частиною 2 статті 208 Кримінального кодексу - «Участь у збройному формуванні на території іноземної держави».

Згідно з матеріалами справи, 2016 року вона вступила в батальйон Номана Челебіджихана. За версією слідства, журналістка допомагала батальйону інформаційною підтримкою. Запобіжний захід суд обрав 12 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram