ГоловнаСуспільствоВійна

Поодинокі обстріли на Донбасі не порушують "хлібного перемир'я", - начальник Генштабу

Окремі політичні спекуляції на цій темі є недоречними та шкідливими для завдань ООС.

Поодинокі обстріли на Донбасі не порушують "хлібного перемир'я", - начальник Генштабу
Фото: facebook.com/generalpoltorak

Поодинокі випадки порушення режиму припинення вогню на Донбасі з боку окупантів з 21 липня поки що не можна назвати зривом досягнутих у Мінську домовленостей про «хлібне перемир'я». Про це заявив начальник Генштабу - Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак, передає Інтерфакс-Україна.

"Частини й підрозділи об'єднаних сил демонструють тверду позицію щодо забезпечення сталого режиму припинення вогню. За одинадцять діб, що минули з початку перемир'я, бойових утрат серед особового складу немає. Водночас ще спостерігаються поодинокі випадки порушення режиму тиші з боку найманців і окупантів", - сказав Хомчак.

Він вважає, що ситуацію, яка склалася з одиничними обстрілами, не можна назвати зривом домовленостей, до яких дійшли сторони в Мінську.

"Тому окремі політичні спекуляції на цій темі є недоречними та шкідливими для подальшого виконання завдань підрозділами Операції об'єднаних сил", - наголосив глава ЗСУ.

Незважаючи на це, він також зазначив, що в разі критичного загострення ситуації на лінії розмежування ЗСУ  й окупантів, військові готові до адекватних і швидких дій у відповідь на загрози з боку ворога.

Нагадаємо, від опівночі 21 липня тристороння контактна група узгодила припинення вогню на Донбасі, так зване «хлібне перемир'я», що передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння на час збирання врожаю, а також обмін полоненими.

Перші кілька діб бойовики дотримувалися тиші, проте потім почалися поодинокі постріли.

Наприклад, за минулу добу російсько-окупаційні війська 11 разів порушили режим тиші на Донбасі, чотири рази застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram