ГоловнаСуспільствоЖиття

Здоров'я Балуха погіршилося, до нього не пускають незалежного лікаря, - адвокат

Політв'язня українця продовжують утримувати у приміщенні камерного типу з максимально жорстким режимом.

Здоров'я Балуха погіршилося, до нього не пускають незалежного лікаря, - адвокат
Владимир Балух
Фото: facebook.com/crimeahrg

До політв'язня-українця Володимира Балуха, якого утримують у російській колонії у Тверській області, не пускають лікарів. Про це повідомила його адвокат Ольга Дінзе, пише Кримська правозахисна група.

За словами Дінзе, здоров'я українця дуже погіршилося: Балух нарікає на біль у нирках, також у нього набрякає тіло. На прохання надати незалежного лікаря та психолога керівництво колонії відповідає відмовами.

"Нам вдалося тільки передати йому нові окуляри. Ми продовжуємо заявляти про допуск лікаря і психолога в колонію, а також встановлюємо обставини, пов'язані з громадянством Балуха", - розповіла захисниця.

Дінзе повідомила, що неможливо доправити Балуху необхідні після голодування продукти харчування, оскільки їх передача тепер дуже обмежена у зв'язку з переведенням українця в приміщення камерного типу.

Нагадаємо, окупаційний суд Криму визнав Балуха громадянином РФ на тій підставі, що він прописаний у Криму, а тепер у нього намагаються відібрати українське громадянство.

Балуха незаконно утримують у колонії РФ №4 міста Торжок Тверської області. З 29 березня 2019 року Балуха п'ять разів за надуманими причинами відправляли у штрафний ізолятор (ШІЗО). Він був змушений оголосити голодування після того, як у травні до нього не допустили представника консульства України в РФ. Після того, як вимогу пустити консула задовольнили, Володимир припинив голодування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram