ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля будівлі СБУ в Києві почалася акція "Вимкни Медведчука"

Активісти запитують "Нахіба нам СБУ?" і "Коли сяде Медведчук?".

Кілька десятків людей зібралися біля будівлі Служби безпеки України в Києві.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця події.

Фото: Макс Левин

Акцію "Вимкни Медведчука" планувалося провести біля будівлі телеканалу "112 Україна", але її вирішили перенести під будівлю СБУ на вул. Володимирській, 33.

Фото: Макс Левин

"Уночі орли Медведчука обстріляли його ж телеканал "112", тому акцію, заплановану на 18:00 біля "112" скасовано. Ми не можемо ризикувати життями один одного й не маємо права допустити загибелі або поранення людей, якщо раптом окупанти надумають здійснити теракт під час протесту", - заявили організатори.  

Фото: Макс Левин

Учасники акції розгорнули під СБУ плакати й написали на асфальті "Нахіба нам СБУ?". Активісти запалили фаєри й дими. Вони адресували Службі безпеки запитання "Коли сяде Медведчук?" 

Фото: Макс Левин
Фото: Макс Левин
Фото: Макс Левин

Один з ініціаторів акції Сергій Стерненко заявив, що нічний теракт "на догоду російським окупантам" влаштували самі власники телеканалу.

Присутнім журналістам NewsОne він пообіцяв, що їх ніхто чіпати не буде.

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Нагадаємо, вночі проти 13 липня в будівлю телеканалу "112 Україна" на вулиці Дегтярівській в Києві вистрелили з гранатомета. У результаті інциденту люди не постраждали, пошкоджено вивіску телеканалу.

Народний депутат Володимир Ар'єв звернув увагу, що на гранатометі, з якого стріляли по будівлі телеканалу "112 Україна", вказано такий самий номер партії, як на гранатометах, які 2015 року були знайдені в схованці "ДНР" біля Артемівська.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення проведе моніторинг пропагандистського фільму Олівера Стоуна "Нерозказана історія України" (Revealing Ukraine), показ якого анонсував телеканал "112 Україна". Героями фільму, який Мінінформполітики вважає загрозою інформаційній безпеці України, є, зокрема, голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук і президент РФ Володимир Путін.

Інформаційним телеканалом "112 Україна", а також каналами "NewsOne" і "ZIK" володіє соратник Медведчука Тарас Козак.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram