ГоловнаСуспільствоЖиття

Екскомандира "Беркута" можуть посадити за побиття активістів "Гостиного двору"

Командиру, його заступнику та співробітникам "Беркута" інкримінується перевищення влади і службових повноважень.

Екскомандира "Беркута" можуть посадити за побиття активістів "Гостиного двору"
Фото: EPA/UPG

У Києві судитимуть екскомандира спецпідрозділу міліції "Беркут" за перевищення влади щодо учасників акції протесту біля Гостиного двору в 2013-2014 роках. Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури.

«Так, завершено розслідування і направлено до суду обвинувальний акт стосовно командира ПМОП «Беркут» при ГУ МВС України в м.Києві за підозрою в перевищенні влади, що супроводжувалося насильством під час проведення акції протесту біля Гостиного Двору в м.Києві під час проведення 18.02. 2013 акції протесту про припинення забудови пам'ятки архітектури «Гостиний двір» в м.Києві та недопущення перебудови її на торгово-розважальний комплекс», - сказано в повідомленні.

Крім того, триває розслідування злочинів, скоєних під час акцій протесту в 2013-2014 роках.

Командиру, його заступнику та співробітникам «Беркута» інкримінується перевищення влади і службових повноважень за побиття учасників акції протесту і перехожих громадян. Внаслідок цього у 11 осіб були тілесні ушкодження, 40 осіб безпідставно затримані, в тому числі два народних депутати України.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 365, ч. 2 ст. 346, ч. 1 ст. 351, ст. 340 КК України (перевищення влади, що супроводжувалося насильством, перешкоджання діяльності народного депутата України, насильство стосовно державного і громадського діяча, незаконне перешкоджання організації та проведенню зборів і мітингів).

Інші підозрювані співучасники злочинів: заступник командира полку міліції «Беркута» і начальник відділу охорони громадської безпеки одного з райуправлінь міліції Києва - ховаються на території РФ. Вони оголошені в розшук і судом надано дозвіл на їх затримання.

Нагадаємо, 18 лютого 2013 року під час проведення акції протесту про припинення забудови пам'ятки архітектури «Гостинний двір» і недопущення перебудови її на торгово-розважальний комплекс співробітники «Беркута» побили активістів і затримали 36 осіб, в тому числі і депутатів.

 Міліція підтвердила лише 30 затримань. Можливо, тому, що народні депутати незабаром були відпущені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram