ГоловнаСуспільствоВійна

У штабі ООС запевняють, що розведення сил у Станиці Луганській не ослабить оборонних можливостей

Спостерігачі ОБСЄ проводитимуть постійний моніторинг щодо виконання обома сторонами всіх заходів.

У штабі ООС запевняють, що розведення сил у Станиці Луганській не ослабить оборонних можливостей
Станица Луганская
Фото: facebook.com/iryna.gerashchenko

Командування операції Об'єднаних сил заявляє, що розведення сил у Станиці Луганській не ослабить оборонних можливостей на цій ділянці.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

"Згідно з рішенням про розведення сил на дільниці №1 «Станиця Луганська», окремі підрозділи ООС змінили розташування своїх позицій у рамках виконання раніше прийнятих Мінських домовленостей. Спостереження за процесом розведення сил на цій ділянці з обох сторін здійснюють патрулі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які проводитимуть постійний моніторинг щодо виконання обома сторонами всіх заходів розведення з подальшим опублікуванням докладного звіту", - йдеться в повідомленні.

Командування ООС наголошує, що українська сторона вжила всіх необхідних заходів, щоб процес розведення сил і засобів не створював небезпеки для життя і здоров'я мирного населення по обидва боки лінії розмежування.

"Процес розведення сил і засобів теж не послаблює оборонних можливостей наших підрозділів на цій ділянці", - запевнили в штабі. 

Нагадаємо, сьогодні командувач ООС Олександр Сирській зустрівся з представниками ОБСЄ для обговорення питання розведення сил у Станиці Луганській. У ході зустрічі сторони узгодили, що розведення сил відбудеться протягом трьох днів: з 26 по 28 червня.

Учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування - у Петровському, Золотому і Станиці Луганській ще в восени 2016 року. Рамкова угода передбачає розведення сил на кілометр углиб і вшир.

Однак, відведення тоді відбулося лише в районах перших двох населених пунктів - біля Золотого 1 жовтня 2016 року, а біля Петровського 7 жовтня 2016 року. У Станиці Луганській розведення сил відклали, пославшись на обстріли. Після цього відведення сил на тій ділянці постійно зривалося.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram