ГоловнаСуспільствоЖиття

Водопостачання в Білій Церкві відновлено

Водопостачання в Білій Церкві відновлено
Фото: Макс Требухов

У Білій Церкві Київської області відновлено водопостачання після витоку хімікатів в річку Рось.

Про це повідомляє прес-центр Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки м. Біла Церква вирішено з 20:00 10 червня відновити роботу насосно-фільтрувальної станції м. Біла Церква", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що державним підприємством "Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л. В. Медведя Міністерства охорони здоров'я України" був проведений аналіз проб води з річки Рось в місцях питного водозабору Білої Церкви.

Перевищень нормативних концентрацій, встановлених ДСТУ 4808: 2007 "Джерела централізованого питного водопостачання", та екологічних нормативів якості не було виявлено.

Нагадаємо, у неділю на Вінниччині в результаті ДТП мікроавтобуса, що перевозив хімікати, близько 800 літрів гербіцидів і стимуляторів росту рослин потрапили в ставок і в річку Рось. Через викиди хімікатів на території Погребищенського району загинула вся риба та мешканці водойм.

Станом на ранок 10 червня в Білій Церкві була припинена подача води по системі водопостачання, населення забезпечували питною водою з бюветів і шляхом підвезення води.

В Умані Черкаської області було створено запас води на три доби, водопостачання здійснюється з резервних резервуарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram