ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала міжрегіональну групу за підозрою в понад 20 автокрадіжках

Зловмисники зазвичай викрадали автомобілі вночі зі стоянок

Поліція затримала двох осіб, які викрадали машини на територіях Дніпропетровської, Чернігівської, Запорізької, Житомирської, Київської областей і у столиці. Про це повідомляє прес-центр Національної поліції.

Затриманих підозрюють у скоєнні понад 20 незаконних заволодінь автотранспортом. Поліцейські встановили, що зловмисники діяли на території п'яти регіонів країни.

Фото: npu.gov.ua

Поліцейські встановили, що підозрювані - 34-річний і 38-річний жителі Києва. Обидва чоловіки вже скоювали аналогічні злочини і зараз перебувають під слідством.

Фото: npu.gov.ua

Підозрюваних затримали під час чергового викрадення.

Зазначають, що зловмисники зазвичай викрадали автомобілі вночі зі стоянок. Вибирали тільки ті машини, які не обладнані додатковими противикрадальними пристроями і системами. 

Фото: npu.gov.ua

Чоловіки часто діяли за чіткою «схемою»: викрадали автомобіль, міняли номерні знаки, а після цього викрадену машину переправляли в іншу область. Уже там учасники угруповання через свої канали знаходили перекупника.

Фото: npu.gov.ua

Протягом проведення восьми обшуків в Києві, Черкаській і Київській областях поліцейські вилучили сім автомобілів Mazda 6, Hyundai Sonata, Volkswagen Touareg і Kia Sorento. Деякі з машин були в розукомплектованому стані, з перебитими номерами кузова.

Фото: npu.gov.ua

Також правоохоронці вилучили інші докази: обладнання для викрадення автомобілів, заготовки ключів від автомобілів різних марок, спеціальні пристрої для сканування і автозапуску двигуна, пристрій для придушення GPS і GSM сигналів, пристрої для пошуку «маячків», номерні знаки від раніше викрадених автомобілів, а також патрони і пневматичну гвинтівку.

Фото: npu.gov.ua

Зараз затримані вже перебувають під слідством. Взимку минулого року в Дніпропетровській області їх затримували за автовикрадення. Тоді суд засудив їх до арешту з правом внесення застави по мільйону гривень за кожного. Однак апеляційний суд вирішив змінити запобіжний захід, обраний підозрюваним у вчиненні низки особливо тяжких злочинів, на домашній арешт.

Зараз зловмисникам інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 2 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Затриманим загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, на початку червня в Києві на лівому березі викрали евакуатор. Поліція затримала 32-річного підозрюваного. Під час перегляду відеозаписів із камер спостереження, розташованих у столиці в рамках проекту "Безпечне місто", правоохоронці встановили час викрадення і маршрут викраденого евакуатора. Також засікли автомобіль, за допомогою якого було скоєно злочин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram