ГоловнаСуспільствоВійна

Латвія передала на Донбас більш ніж 20 тонн гумдопомоги

Це вже дванадцятий гуманітарний вантаж, який доставляють від Латвії в Донецьку область.

Латвія передала на Донбас більш ніж 20 тонн гумдопомоги
Фото: dn.gov.ua

Делегація Латвійської Республіки разом з послом Латвії в Україні Юрисом Пойкансом передала понад 20 тонн гуманітарного вантажу для громадян, які проживають біля лінії розмежування в Донецькій області. Про це повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації.

Посол Латвії зазначив, що це вже дванадцятий гуманітарний вантаж, який доставляють безпосередньо в Донецьку область.

"Цього разу ми привезли одяг, взуття та іграшки, які силами Національної гвардії України будуть передані в Авдіївку і кілька інших населених пунктів. Найбільший внесок у формуванні цієї допомоги зробив головний капелан Національних Збройних сил Латвії Елмарс Плявіньш, який об'єднав зусилля неурядових організацій Латвії та Швеції, Збройних сил і Міністерства оборони", - зазначив він.

Пойканс також повідомив, що Латвія продовжить співпрацю з навчальними закладами в Донецькій області для підвищення рівня освіти і впровадження сучасних європейських стандартів.

Олександр Куц подякував за підтримку Донецькій області та Україні з боку Латвії.

"Латвія була однією з перших європейських країн, які почали надавати допомогу регіонам, що постраждали в результаті бойових дій. Свого часу саме Латвія допомагала вирішувати найскладніші гуманітарні питання, зараз ми намагаємося долати виклики самостійно. Однак досі ми спільно реалізуємо багато військових і гуманітарних проектів, що позитивно впливає на взаємини між нашими країнами", - зазначив Куц.

Командувач Об'єднаних сил, генерал-лейтенант Олександр Сірський також подякував за постійну допомогу цивільному населенню і наголосив на великій ролі Латвії в навчанні підрозділів Збройних сил України та офіцерів військово-цивільної співпраці за стандартами НАТО.

Оборонна галузь Латвійської Республіки вже шостий рік надає підтримку солдатам і мирним жителям, які страждають через військовий конфлікт на сході України.

Нагадаємо, 1 червня посольство Швейцарії в Україні направило на окуповані території Донбасу 22 автомобілі з гуманітарним вантажем вагою понад 400 тонн. Транспортні засоби доставили хімічні реагенти для очищення води, сіль, медичне обладнання, хлорне вапно й активоване вугілля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram