ГоловнаСуспільствоВійна

Керівництво та інспекторів КПВВ "Новотроїцьке" спіймали на хабарі

За ст. 208 КПК затримано трьох осіб.

Керівництво та інспекторів КПВВ "Новотроїцьке" спіймали на хабарі
Фото: facebook.com/MatiosAnatolii

Військова прокуратура спільно з Держбюро розслідувань і Міністерством внутрішніх справ затримали за систематичне вимагання хабарів заступника Донецького прикордонного загону, командира відділення КПВВ "Новотроїцьке" і шістьох інспекторів прикордонної служби.

Про це повідомив у Фейсбуці військовий прокурор Анатолій Матіос.

За його даними, всього зафіксовано понад 70 фактів вимагання грошей у перевізників на суму близько 600 тис. гривень.

Матіос розповів, з посиланням на доповідь військового прокурора ООС Олега Ціцака, що правоохоронці Краматорська викрили та задокументували злочинний механізм систематичного вимагання та отримання хабарів інспекторами прикордонної служби КПВВ "Новотроїцьке" (створювали штучні перешкоди для перевізників, отримували від них грошові кошти і зберігали їх на орендованій квартирі).

"20 травня після отримання чергової суми в розмірі 6 тис. гривень і розподілу грошей між вказаними посадовими особами їхню злочинну діяльність було припинено. 21 травня до час обшуків у службових приміщеннях КПВВ «Новотроїцьке», Донецького прикордонного загону та за місцем проживання всіх фігурантів злочинної схеми було виявлено та вилучено предметів на 6 тис. гривень, а також кошти, отримані злочинним шляхом на загальну суму 81 тис. гривень, 13 тис. доларів США, 300 євро та чорнові записи з розподілом коштів між учасниками злочинної схеми" , - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/MatiosAnatolii

Фото: facebook.com/MatiosAnatolii

За ст. 208 КПК затримано трьох осіб. Також перевіряють причетність інших посадових осіб із керівництва Донецького прикордонного загону та Донецько-Луганського регіонального управління Держприкордонслужби.

Нагадаємо, в квітні Держприкордонслужба посилила контроль на пропускних пунктах на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram