ГоловнаСуспільствоЖиття

На вінницькому заводі "Форт" запустили виробництво патронів до пістолетів для МВС

На підприємстві виготовляють кулі і гільзи для патронів калібру 9х18мм і 9х19мм.

На вінницькому заводі "Форт" запустили виробництво патронів до пістолетів для МВС
На винницком заводе "Форт" начали изготавливать патроны
Фото: mvs.gov.ua

На вінницькому заводі "Форт" запустили лінію повного циклу виробництва патронів до пістолетів для Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомляють на сайті МВС.

Зазначають, що за замкнутим циклом на підприємстві виготовляють кулі і гільзи для патронів калібру 9х18мм (Makarov) і 9х19мм (Luger). Це пістолети для поліцейських, нацгвардійців, прикордонників - тобто для всіх підрозділів системи МВС.

"На державному казенному підприємстві «Форт», яке входить у сферу управління МВС, ми запустили лінію повного циклу виробництва патронів для пістолетів калібру 9х18 мм і 9х19 мм... З запуском цієї лінії будуть повністю задоволені потреби наших органів МВС у цьому виді боєприпасів, і додатково ми зможемо передавати їх іншим органам чи навіть експортувати", - заявив під час відвідування заводу голова МВС Арсен Аваков.

Зазначають, що запуск нової виробничої лінії став можливим після виділення урядом і Мінекономіки 69 млн гривень. За ці кошти було придбано обладнання різних світових виробників (США, Чехія, Польща Туреччина).

На сьогодні ці виробничі лінії можуть виробляти стрілецькі боєприпаси зазначених калібрів для пістолетів у дві зміни загальною кількістю 14 млн штук на рік.

Фото: mvs.gov.ua

Аваков також додав, що з часом на підприємстві "Форт" буде запущено лінію виробництва боєприпасів для стрілецької автоматичної зброї калібру від 5,45 мм до 14,5 мм.

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, раніше єдиним виробником боєприпасів в Україні для стрілецької зброї був Луганський патронний завод, який залишився на окупованій території.

На початку минулого року держконцерн "Укроборонпром" заявляв, що в разі отримання фінансування готовий розгорнути масштабне виробництво боєприпасів за 18 місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram