ГоловнаСуспільствоВійна

Суд продовжив арешт бразильця Лусваргі до грудня

За клопотанням прокурора обвинуваченому продовжено дію запобіжного заходу на 60 діб.

Суд продовжив арешт бразильця Лусваргі до грудня
Фото: Макс Требухов

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області продовжив арешт бойовика "ДНР", громадянина Бразилії Рафаеля Маркуса Лусваргі до 12 грудня.

Про це повідомляється на сайті суду.

"За клопотанням прокурора обвинуваченому було продовжено дію запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб, а саме - до 12 грудня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, судове засідання було відкладено через неявку адвоката. Тому Лусваргі призначили іншого захисника для проведення окремої процесуальної дії.

Наступне судове засідання відбудеться 30 жовтня.

Нагадаємо, на початку травня суд заарештував Лусваргі на 2 місяці після того, як активісти націоналістичних організацій С14 і "Національний корпус" затримали його в Києві і привели в СБУ.

При цьому Лусваргі був засуджений в січні 2017 року до 13 років в'язниці. Однак, в серпні 2017 вирок скасували і призначили новий розгляд справи. Одна з причин - порушення підсудності. Розглядати справу Лусваргі повинен був не Печерський суд Києва, а Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області.

Втім, після скасування вироку бразильця на свободу не випустили. Йому продовжили запобіжний захід, і Лусваргі залишився під вартою в Київському слідчому ізоляторі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram