ГоловнаСуспільствоПодії

Чотири населені пункти залишаються без газу в Чернігівській області після вибухів на складах Міноборони

Інші об'єкти життєзабезпечення району працюють у штатному режимі.

Чотири населені пункти залишаються без газу в Чернігівській області після вибухів на складах Міноборони
Фото: EPA/UPG

У Чернігівській області жителі чотирьох населених пунктів Ічнянського району, в тому числі міста Ічня, залишаються відключеними від газопостачання після пожежі на території 6-го арсеналу Міністерства оборони.

Про це повідомляють на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій станом на 7-му годину ранку понеділка.

"Залишаються відключеними від газопостачання 3015 абонентів у 4 населених пунктах (м. Ічня, с. Гмирянка, с. Гужівка, с. Максимівка). Упродовж доби повністю відновлено газопостачання 4 населених пунктів (с. Іржавець, с. Крупичполе, с. Рожнівка, с. Бурімка)", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що об'єкти життєзабезпечення (електропостачання, стаціонарний телефонний зв'язок, водопостачання і водовідведення) району працюють у штатному режимі.

14 жовтня авіація ДСНС провела розвідку технічної території арсеналу, також було проведено 10 скидів води (80 тонн) у межах арсеналу і 11 скидів (22 тонни) - поза технічною територією.

Нагадаємо, вночі 9 жовтня на території 6-го арсеналу Міноборони у смт Дружба поблизу Ічні сталися вибухи, що спричинили пожежу. У Генштабі підозрюють диверсію і повідомили, що склад було підірвано в чотирьох різних місцях.

З прилеглих територій евакуювали понад 12,5 тисячі осіб. Повітряний простір у радіусі 30 км закрили, призупинили рух залізничного та автомобільного транспорту. Від газопостачання відключили Ічню і ще 11 населених пунктів району.

У місті та найближчих населених пунктах почали операцію з розмінування території в радіусі 16 км від військового арсеналу. 80 будівель поблизу Ічні визнали аварійними через вибухи. Уряд виділив 100 млн гривень для подолання наслідків НП.

Відзначимо, площа території 6-го арсеналу Міноборони становить 682 га, в тому числі 402 га - технічна територія, на якій розташовані 128 місць зберігання боєприпасів. На арсеналі зберігалося 69,5 тис. тонн боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram