ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Львівській області зафіксовано перший за 10 років випадок правця у дорослих

Лікарі борються за життя 87-річної жінки.

У Львівській області зафіксовано перший за 10 років випадок правця у дорослих

У реанімацію Львівської обласної клінічної лікарні у тяжкому стані потрапила жителька Яворівського району, 1931 року народження, якій діагностували правець, передає ZAXID.NET.

Це перший випадок правця у дорослих за останні 10 років, повідомив в.о. завідувача реанімаційного відділення лікарні Орест Юрчук.

«Жінку в реанімацію госпіталізували 26 вересня. Вона наступила на іржавий цвях і травмувала ногу, але за медичною допомогою звернулася дуже пізно, на п'ятий день. Її стан тяжкий. Лікарі борються за життя пацієнтки», - розповів Орест Юрчук.

За його словами, останній випадок правця серед дорослих реєстрували приблизно 10 років тому.

«Але в найближчому майбутньому такі випадки будуть зустрічатися досить часто і серед дітей, і серед дорослих, тому що в нас люди не захищені від цього захворювання через відмову від вакцинації», - прогнозує медик.

Як повідомляли, в травні у Львівську обласну дитячу лікарню госпіталізували 9-річну дитину з діагнозом "правець". Хлопчик травмувався під час падіння з велосипеда.

У 2016-2017 роках у регіоні реєстрували по два випадки захворювання серед дітей, жоден із хворих не був вакцинований.

Нагадаємо, що правець - це гостре інфекційне захворювання, яке уражає нервову систему і проявляється сильними судомами. Інфікуватися правцем можна в разі потрапляння бруду в рану або поріз, унаслідок укусів тварин або травмування гострими предметами, часточками деревини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram