ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ запрошує іноземних фахівців на роботу в "Охматдиті"

Міністерство намагається вирішити проблему зі звільненням співробітників онкогематологічного відділення.

МОЗ запрошує іноземних фахівців на роботу в "Охматдиті"
Фото: www.domik.net

Міністерство охорони здоров'я запрошує зарубіжних лікарів для роботи в онкогематологічному відділенні "Охматдиту" у зв'язку зі звільненням одразу декількох співробітників. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"20 серпня написали заяви про звільнення 4 лікарі-гематологи відділення ТКМ, лікар-трансфузіолог і кілька працівників унікальної лабораторії лікарні: біологи і лаборанти. Така ситуація нестандартна, оскільки це половина штату, тому робоче навантаження працівників, які залишаються працювати, може тимчасово зрости", - сказано в повідомленні.

Щоб забезпечити безперебійну роботу відділення, МОЗ вирішило розподілити проведення лабораторних досліджень на кілька медичних установ Києва.

"Зарубіжні партнери надаватимуть дистанційні та виїзні багатомісячні консультації (вже отримано підтвердження від фахівців із клінік Литви й Італії, також розробляється план стажування українських лікарів у кращих клініках ЄС). Керівництво "Охматдиту" підготувало програму для молодих лікарів, які хочуть вчитися на трансплантологів у кращих іноземних фахівців і працювати в головній лікарні країни", - сказано в заяві МОЗ.

Нагадаємо, ситуація в онкогематологічному відділенні ускладнилася наприкінці серпня у зв'язку зі службовим розслідуванням. 17 серпня за систематичне невиконання посадових обов'язків звільнили завідувача відділенням трансплантації кісткового мозку Олега Рижака. Завідувачці центру ТКМ Світлані Донській запропонували посаду лікаря-гематолога, однак Донська відмовилася і також була звільнена. За інформацією міністерства, обидва керівники тиснули на персонал, що призвело до звільнення частини співробітників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram