ГоловнаСуспільствоОсвіта

Абітурієнти подали вже майже мільйон заяв у ВНЗ

Вступна кампанія триватиме ще тиждень, списки зарахованих оприлюднять 1 серпня.

Абітурієнти подали вже майже мільйон заяв у ВНЗ
Фото: Макс Левин

Абітурієнти подали майже мільйон заяв на кваліфікаційні рівні бакалавра, магистра і молодшого спеціаліста. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник міністра освіти і науки Юрій Рашкевич.

Електронні кабінети зареєстрували вже 151 тис. абітурієнтів - це більш ніж 90% відсотків від очікуваної кількості. За перший тиждень вступної кампанії абітурієнти в середньому подали по 4 заяви на різні спеціальності і в різні вузи.

"За умовами прийому кожен абітурієнт може подати на бюджетну форму навчання 7 заяв. Радше за все, більшість вступників очікують останніх днів вступної кампанії, щоб залежно від ситуації, рейтингових списків подати заяви. У результаті тільки на бакалавра ми очікуємо близько мільйона заяв", - зазначив Рашкевич.

Найпопулярніші спеціальності за кількістю поданих заяв - це право, філологія, середня освіта, менеджмент і медицина. Серед вузів найбільшим попитом користуються КНУ ім. Т. Шевченка, ЛНУ ім. І. Франка, КПІ ім. В. Сікорського, Львівська політехніка та ХНУ ім. М. Каразіна.

Рашкевич зазначив, що база, в якій відбувається реєстрація електронних кабінетів, працює бездоганно і жодного критичного збою за цей час в її роботі не було.

Нагадаємо, вступна кампанія цього року розпочалася 12 липня і завершиться о 18:00 25 липня. Абітурієнти, які склали зовнішнє оцінювання, можуть подавати заяви через особисті електронні кабінети. 1 серпня вищі навчальні заклади оприлюднять рейтингові списки, за якими відбудеться зарахування студентів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram