ГоловнаСуспільствоЖиття

Військова прокуратура затримала двох офіцерів за хабарництво

Офіцер і начальник речової служби вимагали гроші за виплати компенсацій.

Військова прокуратура затримала двох офіцерів за хабарництво
Фото: vppnr.gp.gov.ua

У Житомирській області військова прокуратура затримала двох офіцерів під час отримання хабара. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Затримані - офіцер речової служби командування Сухопутних військ Збройних сил України та начальник речової служби військової частини в Новограді-Волинському. Їх підозрюють у систематичному отриманні хабарів від військовослужбовців за виплати грошових компенсацій за неотримане речове майно. За версією слідства, в квітні-травні 2018 року підозрювані вимагали та отримали від одного з військових 6 тисяч грн хабара за безперешкодну виплату 51 тисячі грн за неотримане майно. Офіцерів затримали після отримання другої частини "траншу" в розмірі 3 тисяч грн.

Найближчим часом затриманим повідомлять про підозру в хабарництві (ч. 3 ст. 368 КК). Також прокурори проситимуть суд заарештувати військовослужбовців і усунути їх від посад.

Тим часом у прес-службі Сухопутних військ повідомили, що проводять службове розслідування за фактом можливої причетності офіцера командування "капітана Г." до махінацій, і пообіцяли звільнити його з ЗСУ і позбавити звання в разі доведення провини.

Нагадаємо, раніше в травні детективи Національного антикорупційного бюро затримали голову сільської ради в Київській області під час отримання хабара в розмірі 90 тис. доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram