ГоловнаСуспільствоЖиття

Повторна експертиза не знайшла опіатів в учасниці ДТП у Харкові Зайцевої

Суд допитає лікаря, який брав аналізи.

Повторна експертиза не знайшла опіатів в учасниці ДТП у Харкові Зайцевої
Фото: стопкадр трансляции

Київський райсуд Харкова у справі про смертельну ДТП у центрі Харкова, в результаті якої загинули шестеро людей, закінчив вивчати докази сторони обвинувачення. Повторна судово-токсикологічна експертиза не виявила у фігурантки справи Олени Зайцевої опіатів, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні закінчили досліджувати докази зі сторони обвинувачення. Вивчено результати судово-медичних експертиз щодо потерпілих (живих і загиблих), а також результати обстеження фігурантки справи Олени Зайцевої. Повторна судово-токсикологічна експертиза не виявила у неї опіатів", - сказала прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

За її словами, суд задовольнив клопотання одного з потерпілих про допит у суді лікаря, який брав аналізи у Зайцевої і писав медичний висновок.

"Наступне засідання - 30 травня, о 14:00. На ньому почнуть вивчати докази сторони захисту", - додала Дубовик.

Нагадаємо, що аварія на Сумській сталася 18 жовтня минулого року. На думку слідства, на перехресті з провулком Мечникова автомобіль Volkswagen Touareg під керуванням Геннадія Дронова, що рушив на жовте, врізався у Lexus RX 200 під керуванням Олени Зайцевої, який намагався проскочити на червоне світло. В результаті "японця" відкинуло на тротуар, де перебувала група пішоходів. П'ятеро людей від отриманих травм загинули на місці, ще шестеро постраждали. Пізніше в лікарні померла ще одна з пацієнток.

Обидва водії проходять підозрюваними у цій справі. Експертиза виявила опіати у сечі 20-річної Олени Зайцевої. Експрес-тест на вміст алкоголю і наркотиків у крові Зайцевої, який робили одразу після ДТП, показав негативні результати.

4 квітня Київський районний суд продовжив запобіжний захід учасникам резонансної ДТП у центрі Харкова Олені Зайцевій та Геннадію Дронову до 1 червня.

Як повідомлялося, відео показало, що Зайцева їхала на червоний сигнал світлофора, а Дронов на перехресті почав рух на жовтий,

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram