ГоловнаСуспільствоЖиття

У СІЗО Сімферополя відмовили в госпіталізації політв'язня Абдуллаєва

Діагноз родичам так і не повідомили

У СІЗО Сімферополя відмовили в госпіталізації політв'язня Абдуллаєва
Фера Абдуллаева

Підконтрольна РФ адміністрація СІЗО в Сімферополі проігнорувала вимогу адвокатів і родичів фігуранта сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" Узеїра Абдуллаєва госпіталізувати його у зв'язку з різким погіршенням стану здоров'я. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Найближчим часом кримського татарина переведуть із медсанчастини ізолятора назад у загальну камеру.

Як повідомив начальник ізолятора родичам Абдуллаєва, самопочуття ув'язненого покращилося, температура знизилася, набряк на нозі спав. Також він підтвердив, що кримського татарина вивозили на медобстеження в міськлікарню Сімферополя, щоб виключити хворобу судин і наявність тромбу. При цьому діагноз хвороби Абдуллаєва родичам не повідомили.

Нагадаємо, 4 травня 2018 року Узеїра Абдуллаєва вивозили із СІЗО для обстеження в лікарню ім.Семашка. Йому зробили УЗД судин, виключили появу тромбу. Лікар запевнив, що судинного захворювання немає. Після обстеження Абдуллаєва доправили назад у СІЗО.

Раніше адвокат Микола Полозов заявив, що Абдуллаєв хворий на тромбофлебіт, ускладненим сепсисом м'яких тканин і крові, що проникає до кістки. Тоді ж він, дружина політв'язня Фера Абдуллаєва і кримські адвокати звернулися в підконтрольну РФ ГНК Криму з проханням відвідати Абдуллаєва в СІЗО Сімферополя у зв'язку з тяжким станом його здоров'я.

Узаїра Абдуллаєва заарештували 12 жовтня 2017 року в Криму після обшуків у п'яти мусульманських сім'ях. Крім Абдуллаєва, також затримали ще чотирьох кримських татар: Рустема Ісмаїлова, Теймура Абдуллаєва, Еміля Джемаденова, Айдера Саледінова. Усіх їх звинувачують в участі в забороненій у Росії організації "Хізб ут-Тахрір". За рішенням підконтрольного Росії кримського суду, Узаїра Абдуллаєва заарештовано до 11 червня 2018 року. Захисники заарештованих і засуджених кримчан вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram