ГоловнаСуспільствоПодії

У поліції озвучили дві версії нічного вибуху автомобіля в Києві

Правоохоронці підозрюють замах на вбивство або необережне поводження з вибуховими речовинами.

У поліції озвучили дві версії нічного вибуху автомобіля в Києві
Фото: UA.KyivPolice\Facebook

Слідство розглядає дві версії вибуху гранати в автомобілі в Дарницькому районі Києва, внаслідок чого одна людина загинула, одна зазнала поранень. Про це  повідомив  начальник Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

"Було встановлено, що граната вибухнула безпосередньо в авто, є кілька свідків цього. Подію кваліфіковано за ч. 2 ст. 115 КК - "умисне вбивство". Розглядається кілька версій: замах на вбивство двох осіб - тобто хтось закинув гранату в автомобіль, а також версія необережного поводження з вибуховими речовинами, що спричинило смерть і травмування людей", - сказав Крищенко.

За даними слідчих, особи, що перебували в автомобілі, були знайомі між собою.

"Ці люди (учасники інциденту - ред.) - кияни, знайомі між собою... Вибух автомобіля пролунав через кілька секунд, коли один з них сів до авто і вони поїхали. За словами свідків, після вибуху до автомобіля ніхто не наближався і з нього не виходив. Інші обставини з'ясовують", - уточнив Крищенко.

Він також додав, що потерпілого прооперували, внаслідок вибуху він зазнав тяжких ушкоджень, тому слідчі поки що не мали можливості з ним поспілкуватися.  

Нагадаємо, увечері 27 квітня в Києві в автомобілі Шевроле вибухнула граната.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram