ГоловнаСуспільствоПодії

Кількість пасажирів у маршрутці, що потрапила у смертельну ДТП у Кривому Розі, перевищувала норму

Маршрутка рухалася зі швидкістю 46 кілометрів на годину.

Кількість пасажирів у маршрутці, що потрапила у смертельну ДТП у Кривому Розі, перевищувала норму
Фото: ГосЧС в Днепропетровской области

Кількість пасажирів у маршрутному таксі, в якому через ДТП у Кривому Розі загинуло дев'ять осіб, не відповідала заявленій в техпаспорті. Про це заявив слідчий Микита Гаркавий, повідомляє "Радіо Свобода".

За його словами, в салоні маршрутки перебувало 26 осіб разом із водієм. Згідно з техпаспортом, транспортний засіб розрахований на 20 осіб, плюс п'ять пасажирів, які можуть стояти. Тобто перевищення норми перевезення пасажирів становило одну особу.

Слідчий повідомив, що надалі порушать питання про позбавлення підприємства ліцензії на здійснення пасажирських перевезень.

Особи всіх пасажирів маршрутки встановлено. Маршрутка рухалася зі швидкістю 46 кілометрів на годину.

Він також повідомив, що за кермом "Мазди" був 67-річний громадянин, це підтверджують відеозйомки з камер спостереження. Його син був на пасажирському сидінні.

За даними слідчого, справу можуть передати до суду приблизно за чотири місяці.

Нагадаємо, 17 квітня в Кривому Розі на перетині вулиць Металургів і Героїв АТО сталася ДТП за участю легкового автомобіля Mazda, маршрутного мікроавтобуса і автобуса для перевезення працівників металургійного комбінату.

У результаті ДТП 8 людей загинули і 21 особа постраждала. У місті оголошено жалобу. Пізніше число жертв аварії зросло до 9 - у лікарні помер один із постраждалих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram