ГоловнаСуспільствоЖиття

Керівник поліції Києва закликав учасників маршу 9 березня не приносити зброю на акцію

"Зареєстрована зброя повинна зберігатися вдома у розібраному вигляді".

Керівник поліції Києва закликав учасників маршу 9 березня не приносити зброю на акцію
Фото: police.gov.ua

Начальник Національної поліції Києва Андрій Крищенко закликає учасників маршу, який відбудеться 9 березня в столиці, дотримуватися мирного характеру заходу та не приносити зброю і вибухонебезпечні предмети.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується маршу, який проходитиме 9 березня, то звучали заклики приходити зі зброєю тощо. Ми будемо забезпечувати правопорядок, будуть знову поверхневі перевірки. Якщо будуть якісь спроби приходити зі зброєю, то вони будуть припинятися", - сказав Крищенко.

Він підкреслив, що зареєстрована зброя повинна зберігатися вдома у розібраному вигляді і використовуватися тільки для полювання або охорони житла, "і не треба з нею ходити центром Києва".

За словами Крищенка, різні політичні сили заявили участь у марші декількох тисяч людей.

Раніше партія "Рух нових сил" на своїй сторінці у Фейсбуці анонсувала "масштабну антиолігархічну акцію" у парку імені Тараса Шевченка під час урочистостей за участю президента Петра Порошенка.

Нагадаємо, вранці 3 березня поліція провела ліквідацію наметового містечка під Верховною Радою, яке перебувало там з осені минулого року. В результаті виникли зіткнення, за підсумками яких у відділення поліції забрали 100 осіб, близько 10 отримали травми. Постраждали семеро поліцейських.

Правоохоронці заявили, що знайшли на території наметового містечка дев'ять гранат РГД-5, запали, коктейлі Молотова, п'ять димових мін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram