ГоловнаСуспільствоПодії

Експертиза підтвердила наявність опіатів в організмі винуватиці смертельної ДТП у Харкові

На стадії завершення перебувають 14 цитологічних експертиз.

Експертиза підтвердила наявність опіатів в організмі винуватиці смертельної ДТП у Харкові
Фото: стопкадр трансляции

В організмі Олени Зайцевої, яка на "Лексусі" врізалася в натовп людей у Харкові, виявлено речовини, що містять кодеїн.

Про це розповів начальник Слідчого управління ГУ НП у Харківській області Сергій Чиж, повідомляє прес-служба обласної поліції.

"Стосовно учасників аварії проведені психіатрична, наркологічна та хімічно-токсикологічна експертизи. Згідно з висновками досліджень, в організмі водія автомобіля Lexus виявлено речовини, які містять кодеїн. Зараз на стадії завершення перебувають 14 цитологічних експертиз з біологічних і цитологічних речовин, вилучених з автомобілів", - сказав Чиж.

За його словами, призначена автотехнічна експертиза, проведення якої доручено експертам ХНДІСЕ ім. Бокаріуса. Експерти планують закінчити їх до 10 грудня цього року.

"Зараз вирішується питання про виділення матеріалів в окреме провадження щодо діяльності автошколи, де проходила навчання водій автомобіля Lexus", - розповів начальник відділу СУ Олександр Умніков.

Крім цього, направлено матеріали в керівництво патрульної поліції Харкова для вирішення питання про притягнення до адміністративної відповідальності водія автомобіля "Опель-Віваро", який почав рух поруч з автомобілем Volkswagen Tuareg на жовтий сигнал світлофора.

Після отримання висновку всіх призначених експертиз, а також ознайомлення в повному обсязі з матеріалами досудового розслідування всіх учасників процесу матеріали кримінального провадження будуть направлені до суду.

Нагадаємо, 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної Олени Зайцевої, рухаючись на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg під управлінням Дронова. В результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і врізався в пішоходів. На місці загинули чотири дівчини і один хлопець, ще шість осіб було госпіталізовано.

Зайцевій повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб). Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

Захист Зайцевої заявляв на суді, що в ДТП винен Дронов. 6 листопада йому повідомили про підозру. Пізно увечері 8 листопада суд відправив Дронова під арешт без можливості внесення застави до закінчення слідства, тобто до 19 грудня включно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram