ГоловнаСуспільствоПодії

Четверо шахраїв у Полтавській області привласнили 5 млн гривень, зібрані на благодійність

Вони дзвонили бізнесменам, представляючись чиновниками.

Четверо шахраїв у Полтавській області привласнили 5 млн гривень, зібрані на благодійність
Фото: npu.gov.ua

У Полтавській області викрили чотирьох шахраїв, які виманювали гроші в бізнесменів, представляючись керівниками місцевих органів виконавчої влади.

Поліція повідомляє, що вони дзвонили на підприємства і в організації і пропонували виділити гроші на допомогу жертвам АТО та лікування дітей бійців АТО. На підтвердження збору коштів надсилали електронні листи.

Гроші збирали на рахунки заздалегідь куплених благодійних установ, а потім перераховували одному з членів групи, що працює в банку. Той розподіляв кошти на картки третіх осіб, за допомогою яких шахраї отримували готівку.

Слідство разом зі службою безпеки банку встановило 120 фактів шахрайства на території всієї України. Загальна сума - понад 5 мільйонів гривень.

За підозрою в шахрайстві затримано чотирьох молодиків. У них провели обшуки, за результатами яких вилучили комп'ютери, мобільні термінали, флешки, роутери, сім-карти різних операторів, документи, печатки та штампи фіктивних благодійних організацій, банківські картки та більш ніж 5 тисяч доларів.

Їм повідомили про підозру за ч.3 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу. 4 грудня суд обрав усім чотирьом запобіжний захід у вигляді утримання під вартою із заставою в розмірі 1,2 млн гривень кожному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram