ГоловнаСуспільствоПодії

Учасника зіткнень в одеському Міськсаду заарештували із заставою 600 тисяч гривень

Напередодні одного з учасників зіткнень суд заарештував без можливості внесення застави.

Учасника зіткнень в одеському Міськсаду заарештували із заставою 600 тисяч гривень
Фото: facebook.com/Владислав Назаров

Приморський районний суд Одеси заарештував підозрюваного в організації масових заворушень голову одеського відділення "Правого Сектора" Сергія Стерненка і призначив заставу в 600 тисяч гривень.

Про це Стерненко повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Мене закривають у СІЗО з запорукою 600 тис. гривень", - написав він.

Стерненко брав участь у мітингу проти забудови Літнього театру в міському саду Одеси і в бійці з поліцейськими.

Нагадаємо, в грудні минулого року територію Літнього театру передали в оренду компанії "Солинг". Під час акції 18 листопада директор компанії намагався переконати городян, що нічого висотного в Міськсаду побудовано не буде, але переконати активістів йому не вдалося. Після невеликої бійки з поліцією натовп прорвався на територію Літнього театру, знявши металеві ворота. Шеф одеської поліції Дмитро Головін спробував втихомирити бешкетників, проте ті стали його штовхати, а співробітники поліції заступилися за начальника. Під час бійки, під час якої використали сльозогінний газ, Головіну розбили голову.

23 листопада затримали кількох учасників зіткнень у Міському саду, що сталися 18 листопада. Лідеру організації "Вуличний фронт" Дем'янові Ганулу оголосили про підозру в організації і участі в масових заворушеннях. Приморський райсуд Одеси прийняв рішення відправити Ганулу в СІЗО строком на два місяці без можливості внесення застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram