ГоловнаСуспільствоПодії

Жительку Дніпра, яка напала з молотком на бійця АТО в оперному театрі, знову затримали

Меньшикова - активна учасниця дніпровських "антимайданів".

Жительку Дніпра, яка напала з молотком на бійця АТО в оперному театрі, знову затримали
Фото: Сайт "Миротворец"

У п'ятницю, 27 жовтня, у Дніпрі знову затримали місцеву мешканку Марину Меньшикову, яка в жовтні минулого року вдарила молотком бійця АТО в оперному театрі.

Про це повідомила місцева поліція.

Їй повинні обрати запобіжний захід щодо кримінального провадження від 23 жовтня 2016 року за 1 ч. ст. 125 (легке тілесне ушкодження).

Меньшикова - активна учасниця дніпровських "антимайданів". Жінка також займалася збором грошей для проросійських бойовиків і внесена в базу даних сайту "Миротворець" як сепаратистка. У Дніпрі Меньшикова стала відомою після того, як у жовтні 2016 року вона напала з молотком на ветерана АТО в оперному театрі.

Після суспільного резонансу і відкритої кримінальної справи жінка деякий час переховувалася на території РФ і анексованого Криму.

У лютому 2017 року Меньшикова прибула в Крим з Краснодарського краю РФ до своїх родичів. Як виявилося, ще в листопаді минулого року у неї закінчився термін перебування на території РФ, яка вважає півострів своєю територією. Тоді ж російський суд в анексованому Криму ухвалив рішення про депортацію Меньшикової і заборонив їй в'їзд в РФ на п'ять років.

У липні 2017 року Меньшикову затримали в Дніпрі, але незабаром вона знову опинилася в Криму, де наприкінці вересня її звинуватили в порушенні міграційного законодавства і знову депортували.

Щодо Меньшикової відкрито кримінальне провадження за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу. Максимум, що їй загрожує за цією статтею, - штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів, 200 годин громадських робіт або рік виправних робіт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram