ГоловнаСуспільствоЖиття

На кордоні з Росією затримали екс-директора "Інформаційних судових систем" (оновлено)

Богданова підозрюють у заволодінні 6,4 млн гривень під час закупівлі обладнання для відеоконференцзв'язку. 

На кордоні з Росією затримали екс-директора "Інформаційних судових систем" (оновлено)
Леонид Богданов
Фото: commercialproperty.ua

Правоохоронці затримали під час перетину кордону колишнього директора держпідприємства "Інформаційні судові системи" Леоніда Богданова.

Про це повідомив начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк, передає  "Укрінформ".

"У суботу під час перетину кордону затримали колишнього директора держпідприємства" Інформаційні судові системи "Леоніда Богданова", - сказав він.

Горбатюк додав, що Богданов намагався потрапити в Російську Федерацію.

Нагадаємо, Богданов очолював ДП "Інформаційні судові системи" з 2013 року. Саме при ньому була розроблена та впроваджена автоматизована комп'ютерна система, яка забезпечує діяльність судової системи України.

Генпрокуратура підозрює Богданова в заволодінні 6,4 млн гривень при закупівлі обладнання для відеоконференцзв'язку для судів.  

Оновлення. Прес-служба Генеральної прокуратури повідомляє, що заволодіння коштами відбувалося  через укладання фіктивних договорів поставки програмного забезпечення для систем відеоконференцзв'язку в органах юстиції. Гроші потім виводили на підконтрольну іноземну компанію.

Богданову повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (розкрадання в особливо великому розмірі) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу. Прокуратура проситиме про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нині встановлюються інші можливі фігуранти цієї схеми і їхня роль. Перевіряються схожі угоди на суму понад 40 млн гривень.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram