ГоловнаСуспільствоЖиття

До Києва забрів лось

Тварина бродила по клумбі на жвавій розв'язці і скубала траву. 

Вранці 15 вересня в Києві на транспортну розв'язку біля Московського мосту забрів дорослий рогатий лось, імовірно приплив по Дніпру.

Як повідомляє Команда порятунку тварин у місті Києві, першими на місце прибули патрульні. Вони виявили, що лось стоїть посеред клумби і спокійно скубає траву.

Тоді була викликана команда порятунку тварин, але вона переважно працює з невеликими тваринами і не має достатньо сил для роботи з лосями, тому на підмогу викликали фахівців роботи з дикими тваринами з Київського зоопарку.

Патрульні перекрили рух вулиці Набережно-Рибальської та з'їзду з проспекту Бандери на неї, щоб тварина не спровокувала ДТП.

Після цього рятувальники, поліцейські та співробітники зоопарку оточили лося великим кільцем, а зоолог вистрілив у нього снодійним. "Це був найнебезпечніший момент: лось у паніці міг побігти куди завгодно. Але він підскочив і почав бігати колами. Пробіжить десяток метрів - там червона куртка рятувальника. Побіжить в іншу - поліцейський із жезлом. У підсумку лось повернувся на своє місце, під ялинками, і через 10 хвилин заснув", - зазначають у КПТК.

Потім лося вивезли до лісу далі від столиці.

Перед перевезенням лосю спиляли єдиного рога, щоб він не ушкодив себе чи людей, якщо прокинеться під час перевезення. Лосі все одно скидають роги наприкінці осені, тому ця операція йому не зашкодила.

Нагадаємо, що на початку червня на київській Оболоні бачили пораненого лося, але він утік від людей на Труханів острів.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram