ГоловнаСуспільствоПодії

ГПУ повідомила про підозру трьох поліцейських у справі про перестрілку в Княжичах

Також підготовлено клопотання про обрання їм запобіжного заходу.

ГПУ повідомила про підозру трьох поліцейських у справі про перестрілку в Княжичах
Фото: knk.media

Генеральна прокуратура повідомила про підозру трьох посадовців Національної поліції у справі про перестрілку в селі Княжичі в грудні минулого року, в якій загинули п'ятеро правоохоронців.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

"Повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. 1, п. 5 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 27 , п. 1, п. 5 ч. 2 ст. 115 (перевищення влади, яким спричинено важкі наслідки, умисне вбивство двох і більше осіб і вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб і замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу трьом посадовим особам Національної поліції, які організували і забезпечили застосування вогнепальної зброї в с. Княжичі Броварського району, в результаті чого від кульових поранень загинули четверо співробітників поліції", - йдеться в повідомленні.

До суду також підготовлено клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що безпосередні керівники поліцейської операції в Княжичах будуть звинувачені в тяжких злочинах, які не передбачають умовного терміну.

У січні повідомляли, що Нацполіція притягнула до відповідальності близько 20 поліцейських у зв'язку з подіями в Княжичах: 7 поліцейських звільнили, 9 зазнали дисциплінарного покарання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram