ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко нагородив пілота, який "наосліп" посадив лайнер в Стамбулі

Олександр Акопов нагороджений орденом "За мужність".

Порошенко нагородив пілота, який "наосліп" посадив лайнер в Стамбулі
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко нагородив українського льотчика Олександра Акопова, який виконав аварійну посадку пошкодженого пасажирського лайнера в аеропорту Стамбула "Ататюрк".

Про це повідомляється на сайті президента.

"Президент нагородив орденом "За мужність" українського льотчика Олександра Акопова, що працює пілотом на рейсах турецької компанії AtlasGlobal, який 27 липня в надзвичайно складних погодних умовах врятував життя 121 пасажира і 6 членів екіпажу, бездоганно виконавши посадку аварійного пасажирського лайнера в аеропорту Стамбула "Ататюрк", - йдеться в повідомленні.

В указі Порошенка зазначається, що Акопова "нагороджено високою державною нагородою за мужність і самовідданість, проявлені під час виконання службового обов'язку та за високий професіоналізм".

Нагадаємо, літак Airbus A320 з українською реєстрацією UR-AJC авіакомпанії AtlasGlobal Ukraine потрапив під потужний град в Стамбулі у четвер, 27 липня, у другій половині дня. За даними ЗМІ, того дня від граду постраждали чотири літаки. Шторм тривав близько години. Повідомляється, що град був розміром з волоський горіх.

Українські пілоти "наосліп" посадили пошкоджений градом літак в Стамбулі. Захід на посадку показували на всіх турецьких телеканалах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram