ГоловнаСуспільствоЖиття

Кияни скаржаться на ведення будівельних робіт на місці Сінного ринку в нічний час і вихідні дні

Поліція нічого зробити не може.

Кияни скаржаться на ведення будівельних робіт на місці Сінного ринку в нічний час і вихідні дні
Фото: Макс Требухов

Мешканці будинків по вулиці Гончара в Києві скаржаться на порушення ведення будівельних робіт на місці колишнього Сінного ринку, де зводять величезний житлово-офісний-торговий центр. Зокрема, будівельники не припиняють робіт, як стверджують мешканці, ні у вечірній час, ні у вихідні, написала у фейсбуці киянка Ольга Іванова.

"Мешканці по вулиці Гончара втомилися викликати поліцію у вихідні та нічні години. Будівництво на Сінному постійно працює і дуже шумить, доводячи до сказу всіх в околиці. Головні болі, знервований стан стали нормою для мешканців околиці. Приїжджаючи, поліція нічого не робить, окрім того, що фіксує порушення. Втомившись від усього, мешканці написали лист і ось що отримали у відповідь. Якщо ці питання не вирішує поліція, то хто їх вирішує?????" - написала у фейсбуці мешканка сусіднього з будівництвом будинку. Прикріпивши при цьому відповідь на офіційний запит до поліції, в якій сказано, що дотримання правил і режиму роботи на будівництві не належать до компетенції Нацполіції.

Фото: facebook.com/ivolga

Нагадаємо, на місці Сінного ринку заплановано звести 14 будинків площею 113 тис. квадратних метрів. Висота будівель, згідно з проектом, - від шести до 22 поверхів. Навколо земельної ділянки, яку планують забудувати, розташовано 9 пам'яток місцевого значення і 28 об'єктів культурної спадщини. На деяких із цих будівель після початку будівництва з'явилися тріщини. Активісти наполягають на тому, щоб щільність і висотність забудови була знижена, однак забудовник відмовився йти на компроміс. При цьому під час видачі дозвільних документів і ведення будівництва активісти виявили значні порушення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram