ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура передала до суду звинувачення організатора і виконавця вбивства журналіста Сергієнка

Журналіста Сергієнка викрали і вбили у 2014 році.

Прокуратура передала до суду звинувачення організатора і виконавця вбивства журналіста Сергієнка
Василий Сергиенко
Фото: gazeta.ua

Прокуратура передала в суд обвинувальний акт щодо одного з підозрюваних в убивстві журналіста Василя Сергієнка, а також підозрюваного в організації злочину.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Черкаської області.

Відзначають, що зазначені громадяни звинувачуються за ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 146 (організація незаконного позбавлення волі або викрадення людини, вчиненого групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 п. П. 3, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (організація скоєння умисного вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті людині, вчиненого на замовлення за попередньою змовою організованою групою), ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 194 (організація умисного знищення майна шляхом підпалу, вчиненого організованою групою), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину, а також керівництво такою організацією і участь у ній) Кримінального кодексу.

Організатору загрожує позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі, а підозрюваному у викраденні та вбивстві - від 5 до 12 років в'язниці.

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року в Корсунь-Шевченківському викрали Василя Сергієнка і пізніше його вбили, а тіло сховали в лісі. Обласна організація партії "Свободи" заявляла, що Сергієнко отримував погрози "за викривальні статті про таємні сторони бізнесу місцевого олігарха Геннадія Бобова". Бобов - діючий нардеп, член групи "Партія "Відродження".

11 квітня 2017 року поліція затримала підозрюваного в убивстві, а в травні - організатора злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram