ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики "ДНР" оголосили Сєдове під Маріуполем "прикордонною зоною з особливим статусом"

Терористи не пустили до селища спостерігачів ОБСЄ

Бойовики "ДНР" оголосили Сєдове під Маріуполем "прикордонною зоною з особливим статусом"
Фото: EPA/UPG

Бойовики "ДНР" оголосили селище Сєдове за 33 км від Маріуполя "прикордонною зоною, в якій діє особливий статус в'їзду-виїзду" і не пустили туди спостерігачів ОБСЄ.

Про це повідомляється у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"На блокпосту, який розташований приблизно за 1,2 км до північного заходу від підконтрольного "ДНР" смт Сєдове, озброєні члени "ДНР" зупинили патруль СММ і не дозволили йому проїхати далі дорогою в напрямку Сєдового, посилаючись на накази від своїх командирів", - йдеться у звіті.

Пізніше цього ж дня один з бойовиків у цивільному одязі на тому ж блокпосту зупинив інший патруль ОБСЄ. Чоловік заявив спостерігачам, що для в'їзду потрібно отримати попередній дозвіл.

"Після цього троє озброєних бойовиків підійшли до спостерігачів. Відмовившись представитися, вони в агресивній формі вимагали, щоб патруль місії покинув цей район. Спостерігачі поїхали з блокпоста і поінформували про це СЦКК", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше США закликали Росію змусити бойовиків припинити залякувати спостерігачів ОБСЄ.

23 квітня в районі села Пришиб (територія, підконтрольна бойовикам "ЛНР") підірвався автомобіль спостерігачів ОБСЄ. В результаті вибуху загинув співробітник місії, громадянин США, ще двоє - громадянин Чехії і громадянин Німеччини отримали поранення. Після події місія ОБСЄ вирішила обмежити патрулювання до початку розмінування території - була зменшена географія патрулювання і припинені польоти БПЛА.

7 травня спостерігачі ОБСЄ також повідомили про сексуальні домагання з боку бойовиків. 18 травня у спостерігачів ОБСЄ кинули димову шашку.

20 червня бойовики "ДНР" знову напали на спостерігачів - озброєний чоловік обстріляв автомобіль місії в Ясинуватій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram