ГоловнаСуспільствоЖиття

РНБО доручила ввести обов'язкову реєстрацію для росіян в Україні

Громадяни РФ, які хочуть відвідати Україну, повинні заздалегідь надати необхідні дані.

РНБО доручила ввести обов'язкову реєстрацію для росіян в Україні
Фото: Пресс-служба СНБО

Для громадян Російської Федерації, які проживають в Україні, вводиться обов'язкова реєстрація за місцем проживання і необхідність подання інформації щодо переміщення територією країни.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вводиться (відповідне доручення РНБО сьогодні дав) вимога про обов'язкову реєстрацію громадян Російської Федерації, які перебувають на території України в місці їх тимчасового проживання, а також вводиться необхідність подання інформації щодо переміщення територією України", - сказав Турчинов.

За його словами, відповідні доручення були дані "виключно з міркувань національної безпеки" і були скеровані до Міністерства закордонних справ, Кабінету міністрів, Міністерства внутрішніх справ, Державної міграційної служби і Держприкордонслужби.

Турчинов зазначив, що буде реалізована електронна система попередньої реєстрації, тобто громадяни РФ, які мають намір прибути на територію України, повинні заздалегідь зареєструватися і надати МЗС необхідні дані.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко повідомив, що Україна введе біометричний контроль для іноземців, які перетинають держкордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram