ГоловнаСуспільствоПодії

30-річний житель села під Запоріжжям помер після затримання поліцією

Підозрюють отруєння, але на тілі виявили побої.

30-річний житель села під Запоріжжям помер після затримання поліцією
Фото: ICTV

У четвер, 18 травня, в селі Біленьке біля Запоріжжя знайшли мертвим 30-річного місцевого жителя, якого напередодні затримала поліція.

Як повідомляє місцеве видання "Вся влада", чоловіка, який дебоширив, спочатку доставили в райвідділ, а потім привезли назад додому і залишили в гаражі. Наступного ранку його знайшли мертвим.

Як повідомив голова обласної прокуратури Валерій Романов 19 травня, дебошира дійсно затримували, але повернули його цілим і неушкодженим.

Попередня причина смерті - отруєння невстановленою речовиною, проте на тілі загиблого дійсно виявили побої. Перед затриманням у місцевого жителя кілька разів виникали конфлікти на побутовому ґрунті, і незрозуміло, чи отримав він травми в бійках, чи внаслідок тортур поліцейськими.

Наразі за цим фактом відкрили декілька кримінальних проваджень - за ст. 115 (умисне вбивство) і за ст. 365 ч. 3 КК України (перевищення службових повноважень, які спричинили тяжкі наслідки). Прокуратура розслідує одночасно декілька версій, включаючи "умисне вбивство з застосуванням тілесних ушкоджень" і закінчуючи версією "залишення в небезпеці".

Нагадаємо, минулого року схожий випадок стався в селищі Криве Озеро (Миколаївка область).

У ніч на 24 серпня 2016 року помер 32-річний місцевий житель Олександр Цукерман, до якого викликали поліцію. Вночі дружина потерпілого зателефонувала до відділення і повідомила, що її чоловік бушує. За адресою виїхав наряд. Пізніше з'ясувалося, що на Цукермана також заявляв таксист, кажучи, що той його пограбував і розбив йому машину.

Поліцейські почали вимагати, щоб Цукерман вийшов з дому, але той відмовлявся. Через годину він вийшов з лопатою і накинувся на поліцейських. Після чого вони застосували силу, використовуючи, зокрема, і спецзасоби.

За даними судмедекспертизи, Цукерман помер від вогнепальних поранень.

У грудні 2016 року справу було передано до суду. Одного з поліцейських звинувачують за ч. 1 ст. 115 КК (умисне вбивство), ще трьом закидають ч. 2 ст. 365 КК (перевищення влади або службових повноважень).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram