ГоловнаСуспільствоПодії

У Черкаській області матір намагалася продати дитину за ₴30 тис. (оновлено)

Жінці загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

У Черкаській області матір намагалася продати дитину за ₴30 тис. (оновлено)
Фото: ch.npu.gov.ua

В Черкаській області правоохоронці викрили матір, яка намагалася продати власну новонароджену дитину за 30 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

"Під час спроби продажу дитини її затримали в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції Черкаської області, жінку затримали біля пологового будинку під час передачі грошових коштів. Немовля передали лікарям для обстеження.

"Отримавши інформацію, що 33-річна мешканка Черкаського району, яка перебуває на останніх місяцях вагітності, шукає покупця на свою ще ненароджену дитину, оперативники відділу з боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, негайно розробили операцію щодо її затримання", - йдеться в повідомленні.

Фото: ch.npu.gov.ua

Під час слідчо-оперативних заходів жінка була затримана в момент передачі грошових коштів за немовля. За даними поліції, вартість своєї новонародженої дитини вона оцінила в 15 тис. гривень.

Зараз проводяться першочергові слідчі і процесуальні дії зі встановлення всіх обставин зазначеного кримінального правопорушення.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомлялося, у Харківській області вчителька намагалася продати ученицю за $10 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram