ГоловнаСуспільствоПодії

Учасників феміністичного маршу в Києві облили кефіром і зеленкою, нападників затримали

Поліція скрутила трьох молодих хлопців.

У середу, 8 березня, в центрі Києва близько 300 осіб зібралися біля Національної опери на феміністичний марш з нагоди Міжнародного жіночого дня.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, близько 11:45 на них напали декілька молодих радикалів, які спробували облити присутніх зеленкою і кефіром.

Їх оперативно затримали співробітники поліції, які чергують на площі.

Цього року Феміністичний марш проходить під назвою "Ні насильству всіх форматів - від пологових будинків до військкоматів!". Мета маршу - сказати про існування великої кількості форм і проявів інституціонального насильства в різних суспільних сферах.

Організатори маршу напередодні повідомили про отримання погроз у соціальних мережах. Наприклад, 5 березня в паблік "Зентропа Україна" в соцмережі "ВКонтакте" з'явилося повідомлення про те, що "... на вулиці знову вилізе нечисть, яка захоче пройтися маршем по нашій столиці. Феміністки, гомосексуалісти, лівацтво, яке любить нападати на правих, а також ліберасти, і всілякі квірінтерпостх'юмоговносексуали - все це буде оскверняти повітря, вигукуючи дегенеративні гасла і крокуючи з плакатами... Зупинити наступ на здорові цінності - наш обов'язок! Закликаємо всіх людей доброї волі, всіх націоналістів вийти і не допустити чергового грантожерського мракобісся".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram