ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков запросив до Києва на екскурсію 27 сиріт із Маріуполя

Дітям підготували насичену програму.

16 січня на запрошення Міністерства внутрішніх справ до Києва приїхали 27 вихованців обласної загальноосвітньої школи-інтернату №2 м. Маріуполя.

Як повідомляє сайт МВС, під час робочої поїздки в Донецьку область 25 грудня голова відомства Арсен Аваков запросив вихованців маріупольського інтернату на зимові канікули у столицю.

"Ця подорож для хлопчиків і дівчаток, які більшість свого часу проводять у стінах інтернату, - одне з найяскравіших вражень. Організатори підготували для юних гостей віком від 10 до 16 років насичену дводенну програму, багато сюрпризів і зустрічей", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Фото: mvs.gov.ua

Зокрема, діти відвідали український уряд, де поспілкувалися з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, побачили, де проходять засідання Кабінету Міністрів, посиділи в кріслах міністрів.

«Ми запросили вас сюди, щоб ви сіли у крісла міністрів, - підкреслив Арсен Аваков. - Адже незабаром ви станете людьми, відповідальними за цю країну. І я хочу, щоб кожен із вас це розумів».

Після цього діти вирушили на Софійську площу і погуляли біля головної ялинки країни. Спеціально для цього закриття ялинки перенесли на кілька днів.

Також у програмі дітей - відвідини Головного управління Нацполіції Києва, музею Держслужби з надзвичайних ситуацій та пожежної частини. А ще видовищне шоу в київському дельфінарії, квитки на яке дітям разом з іншими подарунками вручив прем'єр-міністр України

.

Фото: mvs.gov.ua

Як повідомили в МВС, в Маріупольській школі-інтернаті виховують 107 дітей, які втратили батьків, і соціальних сиріт, батьки яких позбавлені батьківських прав. На їхню долю випало багато життєвих випробувань, серед вихованців закладу є і переселенці. У своєму юному віці вони вже знають, що таке обстріли та вибухи.

З ініціативи міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова в червні минулого року з нагоди Дня визволення Маріуполя від терористів відбувся збір коштів для оснащення комп'ютерного класу в інтернаті. І вже у вересні діти займалися в новому комп'ютерному класі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram